Visul unor Frati Orfani din Republica Moldova! – Haideti sa ii Ajutam.

Are 18 ani. Alte fete de varsta ei viseaza la telefoane de ultima generatie, haine si farduri. Ana isi doreste insa sa aiba ce pune pe masa. De aproape cinci ani de cand parintii nu mai sunt, toate grijile au cazut pe umerii ei. Fratele Anei, Ion, s-a nascut cu o dizabilitate severa, asa ca ea ii este singurul sprijin. Venitul lunar al celor doi frati este de numai o mie de lei, iar singura avere – o casuta nefinisata si cele 11 gaini din curte.

Acum cinci ani părinții Anei și ai lui Ion au murit unul după altul, la o distanță de nicio lună. Așa cum locuința lor stătea să cadă, un sătean din Codreanca le-a oferit casa lui. Între timp, Ana și Ion au reușit să construiască o altă casă pe locul celei părintești. Micuță, dar care să-i apere de vânt și ploi. Doar că aceasta nu este încă gata. Are pereții reci și goi. Așa cum greutățile nu vin câte una, stăpânul casei unde stau acum i-a anunțat că trebuie să plece.

De unde bani, când venitul lor lunar este de numai o mie de lei, pensia de invaliditate pe care o primește Ion. Din aceasta achită energia electrică, cumpără lemne de foc, iar de mâncare mai că nu le ajunge. Carne mai rar, iar de lactate nici vorbă.

Fratele Anei, Ion s-a născut cu o dizabilitate severă, însă nu a avut niciodată un scaun cu rotile care să-i ușureze viața. Este mult prea costisitor pentru ei, așa că iese afară..cum poate…

Distanța parcursă de lângă sobă până afară e un adevărat chin. Ion înfruntă însă greutățile cu zâmbetul pe buze.

Singura avere a fraților din Codreanca este o căsuță nefinisată și cele 11 găini din curte. Astăzi Ana le-a dat de mâncare ultimile grăunțe. De mâine nu mai au mâncare nici pentru ele.

Ana are și ea visele ei, departe însă de visele fetelor de 18 ani. Ea își dorește să învețe o porfesie, să câștige bani și să aibă ce pune pe masă.

Ana este toată familia pentru Ion. Sunt singuri pe lume. Au înțeles asta după moartea părinților. Tatăl lor a participat la lichidarea consecințelor avariei de la Cernobâl, astfel, după deces, urmașilor le-a fost oferită suma de 100 de mii de lei din bugetul de stat. Din acești bani Ana și Ion au decis să construiască o casă nouă, a lor. Le-a reușit, doar că mai este mult de lucru.

Cel mai mare vis pe care-l au acum frații din Codreanca, este să nu ajungă în stradă.

Numar contact donatii: +37361059929

Administrator Ionut Petre Radio Andreea

Cont Bancar (Raiffeisen Bank) – RO48RZBR0000060013546355

Haideti sa ii Ajutam!

Author: Andreea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *